Klasyczny cydr Filomelos
Klasyczny cydr Filomelos, musujący: wytrawny i półwytrawny. Pochodzi z soku cydrowych odmian jabłek: Dabinett, Jane i Angela. Charakteryzuje się sporą zawartością tanin, i dość niską kwasowością co zbliża go w smaku do białego wina. Ma piękny, naturalny zapach świeżych jabłek, przesyconych słońcem, wiatrem i czystym powietrzem Roztocza. Bąbelki w cydrze pochodzą z naturalnej fermentacji.
Klasyczny cydr Filomelos
bez bąbelków
Naturalny cydr niemusujący, z tych samych odmian jabłek co jego musujący odpowiednik. Z racji braku bąbelków w smaku jest bardziej wytrawny.
Cydr Angela
Musujący cydr wyłącznie z odmiany Angela. W porównaniu do klasycznego Filomelosa jest bardziej świeży, o większym stopniu kwasowości i o mniejszej zawartości tanin.
Perry Hulaj-Gruszka
Musujące perry w dużej butelce z czterech odmian gruszek, od delikatnych i słodkich, do mocno tanicznych i kwasowych. Rezultatem jest wytrawne, rzemieślnicze perry o zrównoważonym, intensywnym charakterze.
Perry Zagruszka
Bardzo charakterystyczne perry musujące, o nietypowym dla gruszek lekkim, kwaskowatym smaku z wyraźną nutą tanin.
Cydry i perry w małych butelkach
Oferujemy też cydry i perry w małych butelkach. Są one zwykle odpowiednikami cydrów i perry w dużych butelkach.